dissabte, 14 de setembre del 2013

[CAT / CAST] Contra la repressió: solidaritat amb el company Jordi!


La repressió a l’estudiantat s'ha d'acabar:

Des del Front Estudiantil Unitari volem donar a conèixer una situació que a cap estudiant pot deixar indiferent. A Catalunya i des de fa ja diversos anys és la tònica habitual que, contra qualsevol mobilització estudiantil, la mesura predilecta dels cossos i forces de seguretat, en el nostre cas els Mossos d'Esquadra, són les càrregues, les identificacions indiscriminades i les detencions aleatòries.

Així doncs no és d'estranyar que l’estudiantat tingui por a organitzar-se, donat el fet que se’l criminalitzi tant sols per reclamar que no pot fer front a les taxes a la universitat, al fet que li peguin per expressar que hi ha més de 40 alumnes a la seva aula, al fet que el detinguin mesos després d'haver participat en una manifestació contra la LOMCE. Tots aquests casos i molts d’altres pitjors s'han vist al llarg d'aquests últims tres anys i no només a Catalunya sinó també a tot l'estat espanyol. Les imatges dels estudiants valencians tammateix estan ben present en la memòria de tots…

Un dels últims casos és el del company Jordi, militant del FEU, que, 5 mesos després de participar, al Campus de Ciutadella de la Pompeu Fabra, en els actes de la vaga estudiantil del 28 de febrer on van participar també centenars d'estudiants, rep una carta acusant-lo de l'agressió a un membre de l'equip de seguretat privada d'aquesta mateixa facultat. Aquest fet és fals i desenes d'estudiants ho poden testificar. De totes maneres la campanya difamatòria i de criminalització ja s'ha iniciat. Es busca que, amb exemples com el d'en Jordi la gent deixi de lluitar i organitzar-se i que la por compleixi una vegada més un paper desmobilitzador.

Des del Front Estudiantil Unitari cridem a tots els estudiants a no cedir, a organitzar-se activament en defensa dels seus drets, a exigir un model educatiu en el qual l'ensenyament no ens sigui limitat pels diners que siguem capaços de pagar. Així mateix cridem a la solidaritat amb el company Jordi i convidem a tots els estudiants a assistir dimarts 17 de setembre a les 10:30 del matí a la Ciutat de la Justícia (C/Gran Via de les Corts Catalanes, 111 - L1 Metro Santa Eulàlia o FGC Ildefons Cerdà), perque només tots junts aconseguirem que quedi clar que els seus actes d'intimidació no fan efecte en uns estudiants disposats a conquerir tots els drets que necessiten.

Transformem cada reivindicació en organització!


La represión al estudiantado debe terminar:

Desde el Front Estudiantil Unitari queremos dar a conocer una situación que a ningún estudiante puede dejar indiferente. En Catalunya, y desde hace ya varios años, viene siendo la tónica habitual que contra cualquier movilización estudiantil la medida predilecta de los cuerpos y fuerzas de seguridad, en nuestro caso los Mossos d'Esquadra, sean las cargas, las identificaciones indiscriminadas y las detenciones aleatorias.

Así pues no es de extrañar que el estudiantado tenga miedo a organizarse, a que lo criminalicen solo por reclamar que no puede hacer frente a las tasas en la universidad, a que le peguen por expresar que hay mas de 40 alumnos en su aula, a que lo detengan meses después de haber participado en una manifestación contra la LOMCE. Todos estos casos y muchos peores se han visto a lo largo de estos últimos tres años y no solo en Catalunya si no en todo el estado español, las imágenes de los estudiantes valencianos aun están bien presentes en la memoria de todos…

Uno de los últimos casos es el del compañero Jordi, militante del FEU, que, 5 meses después de participar en el Campus de Ciutadella de la Pompeu Fabra en los actos de la huelga estudiantil del 28 de febrero donde participaron cientos de estudiantes, recibe una carta acusándole de la agresión a un miembro del equipo de seguridad privada de esa misma facultad. Este hecho es falso y decenas de estudiantes lo pueden atestiguar. De todas formas la campaña difamatoria y de criminalización ya se ha iniciado, se busca que con ejemplos como el de Jordi la gente deje de luchar y organizarse y que el miedo cumpla una vez más un papel desmovilizador.

Desde el Front Estudiantil Unitari llamamos a todos los estudiantes a no ceder, a organizarse activamente en defensa de sus derechos, a exigir un modelo educativo en el que la enseñanza no este limitada por el dinero que seas capaz de pagar. Así mismo llamamos a la solidaridad con el compañero Jordi llamamos a todos los estudiantes a acudir el próximo martes 17 a las 10:30 de la mañana en la Ciutat de la Justicia (C/Gran Via de les Corts Catalanes, 111 - L1 Metro Santa Eulàlia o FGC Ildefons Cerdà), porque solo todos juntos lograremos que quede claro que sus actos de intimidación no calan en unos estudiantes dispuestos a conquistar todos los derechos que necesitan.

¡Transformemos cada reivindicación en organización!