diumenge, 20 d’octubre del 2013

El FEU creix i s'expandeix per mitges, FP i universitats [ cròniques i noves convocatòries]


Des del Front Estudiantil Unitari ens fa molt contents el poder dir que, després de setmanes de frenètic treball, debat, i esforços múltiples, el nostre projecte es va coneixent i extenent-se per arreu de la Catalunya educativa.

No són pocs els amics i nous companys que hem anat coneixent aquests últims dies, també a l'escalf de la propera convocatòria i preparació de la de Vaga Educativa del 24 d'octubre. Presentem a continuació unes breus cròniques que t'estimonien l'esmentat creixement així com les noves convocatòries de presentacions per a les properes setmanes:





  • Presentació de FEU a UPC 

Aquest passat dimecres dia 16 d’octubre, el FEU ha presentat a la UPC, campus de Castelldefels, el seu projecte davant els estudiants de l'ESAB i l'ETAC.
Durant la ponència s'han presentat el caràcter unificador del FEU mitjançant les seves reivindicacions concretes de cada facultat o d'altres de caràcter globals recollides en els 25 punts de reivindicacions i discurs.
La presentació ha finalitzat amb un debat col•lectiu emanat dels punts exposats, que ha demostrat la necessitat de lluitar per conquerir i complir uns drets necessaris pels estudiants. És aquesta la raó per la qual animem a tot l'estudiantat a sumar-se i unificar la lluita sota el FEU com a eina organitzadora i aglutinadora de base, per tal de créixer i guanyar força transformant cada reivindicació en organització.


  
  • Presentació de FEU a UB
El passat 17 d’Octubre es va presentar el Front Estudiantil Unitari (FEU) a la Facultat de Biologia al Campus Diagonal de la Universitat de Barcelona.

A la presentació va assistir una vintena d’estudiants de diferents facultats als quals se’ls va informar de la necessitat que tenim els estudiants d’organitzar-nos en una associació estudiantil amb vocació sindical, perquè ha de servir aquesta organització, dels nostres objectius concrets i generals i, per últim, les raons que té el FEU per convocar vaga el proper 24 d’Octubre.

No només es va presentar per part dels ponents sinó que va haver un torn obert de paraules, on van participar gairebé tots els assistens, de dubtes del nostre Programa de Màxims, quina feina ha de desenvolupar el FEU com a tal i motius de la vaga.

Per últim, animem a tots els alumnes del Campus que assisteixin de nou o per primer cop als propers actes i convocatòries del FEU; començant per la vaga general educativa del proper 24 d’Octubre.


 
  • Presentació de FEU a l'institut Camí de Mar de Calafell. 
La primera charla del Front Estudiantil Unitari en la provincia de Tarragona tuvo lugar el pasado jueves 17 de octubre en la sala de actos del instituto Camí de Mar de Calafell.

Al acto asistieron todos los delegados de secundaria, bachillerato y ciclos formativos (más de una veintena de personas) bajo la premisa de trasladar los puntos mas relevantes a sus clases, ya que todos los alumnos que querían asistir no cabían en la sala. Se trataron temas relevantes para explicar la necesidad de acudir a la huelga educativa del próximo 24 de octubre: explicación de la LOMCE, presentación del FEU y planteamiento de dudas.

Para terminar desde el FEU quiseramos agradecer la participación y colaboración tanto de los docentes y el resto de trabajadores del centro así como de los alumnos que asistieron.





Per acabar voldriem també anunciar que el FEU té per endavant encara més nous horitzons. Concretament aquesta setmana es desenvoluparà, apart de tot el treball inherent al procés vaguístic, les presentacions de FEU a:

  • Facultat de Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona: Dimecres 23 d'octubre aula 40.006 a les 13.15h.
  •  IES Josep Lluís Sert de Castelldefels a les 13:50h.