dissabte, 1 de març del 2014

Crònica de la manifestació de la vaga del 27

La tarda del 27 de febrer el Front Estudiantil Unitari amb d'altres estudiants no organitzats van recórrer els carrers de Barcelona a la primera manifestació convocada pel FEU.

En total unes 400 persones van marxar de Pl. Universitat fins la plaça Sant Jaume, passant per via Laietana amb un bloc combatiu que no deixà de cridar consignes com: "A les aules construïm moviment estudiantil!", "Ni progressives, ni fraccionades, fora taxes, fora retallades!".


Aquesta jornada ha suposat un canvi de tendència al moviment estudiantil, el FEU ha convocat en un dia de vaga una manifestació sol, no només per garantir la seguretat de  les i els estudiants que participessin al seu bloc sinó per a posar les reivindicacions estudiantils com a centrals en un dia de vaga estudiantil, i malgrat que només tenim 6 mesos d'existència, la nostra manifestació ha superat en gran mesura les nostres expectatives, gràcies a la implicació de centenars d'estudiants tant al bloc com al projecte. El FEU s'ha mostrat durant aquests 6 mesos com a l'única eina capaç d'aglutinar a tot l'estudiantat, independentment de la seva ideologia, sexe, orientació sexual o ètnia, que veu com dia rere dia ens mercantilitzen l'educació i que només amb organització serem capaços de parar les reformes privatitzadores i anar a la ofensiva per aconseguir un nou model educatiu!