dijous, 13 de novembre del 2014

Comunicat del FEU sobre el segrest i desaparició dels 43 estudiants mexicans

Els militants del Front Estudiantil Unitari hem rebut amb tristesa i indignació la notícia de la desaparició de 43 estudiants segrestats en una protesta estudiantil a favor de l'escola normalista i pública el passat 26 de setembre pel govern en col·laboració amb el càrtel mexicà.

La posició que ha mantingut el govern de Mèxic envers aquestes desaparicions han sigut un atac més als estudiants mexicans. En una demostració d'hipocresia i de cinisme sense precedents, govern i fiscalia intenten atribuir-se els mèrits de la investigació i intenten ocultar la realitat: un crim d'estat en col·laboració amb Guerreros Unidos, un grup de sicaris vinculats al càrtel mexicà.

També expressem la nostra indignació envers el tractament d'aquestes notícies per part de diversos mitjans de comunicació al servei del capital, que s'han dedicat a fer-se eco d'altercats menors provocats per companys que es manifestaven en solidaritat amb els estudiants desapareguts en comptes de proporcionar una informació respectuosa i fidedigna respecte al cas que ens ocupa.

La magnitud del crim perpetrat contra els alumnes demostra la por de les autoritats envers la creixent organització i lluita del moviment estudiantil al país, però estem segurs que cap atac no podrà aturar la combativitat dels estudiants mexicans.

MÀXIMA SOLIDARITAT AMB ELS ESTUDIANTS DESAPAREGUTS I ELS SEUS COMPANYS! LA LLUITA NO HA ACABAT!