dimarts, 27 de gener del 2015

Crònica de la concentració en solidaritat amb els estudiants mexicans:

Dilluns 26 de gener els i les companyes del Front Estudiantil Unitari vam assistir a la concentració en solidaritat amb els 43 estudiants mexicans desapareguts ara ja fa 4 mesos per organitzar-se i lluitar per construir un sistema educatiu al servei del poble treballador i per produir un canvi social. Amb aquet acte convocat per una sèrie de d’associacions mexicanes a Barcelona i pel FEU es vol exigir respostes a aquet atac al estudiantat mexicà i mostrar el nostre recolzament de solidaritat internacionalista envers els familiars i companys dels estudiants desapareguts i en general cap a la societat de Mèxic.

La concentració és va iniciar cridant consignes mentre acabava d’arribar la gent i es preparaven les intervencions, una sèrie de representants de les associacions convocants van sortir a exposar el fet de la desaparició dels 43 companys i la precària situació amb la que avança la investigació. Possiblement els estudiants hagin sigut ja assassinats i es fa evident que l’Estat i l’Exèrcit de Mèxic estan involucrats, motiu pel qual no es troben culpables. Finalment va intervenir Pau Roman, Coordinador General del FEU,  explicant resumidament que és el FEU i mostrant la nostra solidaritat, però sobretot fent una crida urgent a la organització de la societat i en concret dels estudiants per canviar la situació, no només de Mèxic sinó de tots els països, ja que aquesta situació de Mèxic es extrapolable en més o menys mesura a tots els països, l’única manera d’enfrontar aquets atacs és organitzar-se i lluitar junts, sent conscients de que els nostres interessos estan enfrontats als seus i que per tant si no ens mantenim fermes i units no podrem aconseguir victòries.

Aquet atac als estudiants de Mèxic representa un atac a tots els estudiants del Món, és una prova de que la organització provoca por i s’intenta frenar amb repressió, però això a de servir per encara organitzar-nos més i no permetre que es produeixin més successos com aquet i que quedin sense resposta,

Visca la lluita dels estudiants!
Tots som Ayotzinapa!

Vius se’ls van endur, vius els volem!