dimecres, 25 de març del 2015

Crònica vaga i manifestació 24M.

Ahir, 24 de març, des del FEU i part de l’alumnat català s`ha tornat a dir no a l’EU2015, el 3+2 i la LOMQE en una jornada de vaga que malgrat la pluja va agrupar més de mig miler de persones en una manifestació pel centre de Barcelona.

Aquesta jornada de lluita ha sigut estatal: els sindicats del professors de l’Estat espanyol, tret de Catalunya i El País Basc, van convocar als i les seves treballadores a la vaga pels seus drets, ja que és fàcilment prceptible que amb el 3+2 centenars de professors universitaris aniran al carrer, ja que si s’elimina un any de carrera i no augmenta la oferta de màster públic, que de moment s’ha anunciat, el resultat és que hi faran falta molts professors.

El moviment estudiantil català segueix fent passos de formiga per seguir creixent i dir no als atacs que venen. Per això ahir es va seguir amb les movilitzacions en contra de les últimes reformes del Govern, dictaminades per la Unió Europea i les empreses privades, que davant la crisi necessiten obtenir més benecifis i per això volen entrar al mercat de l’educació.

La manifestació va recòrrer els carrers de Barcelona sense incidents, de Pl. Universitat a Pl. Sant Jaume. Durant tot el recorregut es va mantenir la combativitat amb consignes com: “ Contra el 3+2, ORGANITZCIÓ!”, o “ Ni LEC, ni LOMQE, ni precarietat, l’educació pública i de qualitat!”.
Des del FEU no ens resignem que se’ns apliquin aquestes reformes. És per això que ja podem avançar que durant aquest curs se seguiran fent movilitzacions i no només per dir no a aquestes lleis, sinó per seguir construint el moviment estudiantil que el dia de demà ens permeti conseguir les reivindicacions que, com a estudiants, ens afecten.

Contra el 3+2, ORGANITZACIÓ!

NI EU2015, NI LOMQE!

CONTRA ELS ATACS A L’EDUCACIÓ, ORGANITZA’T I LLUITA!