dijous, 12 de març del 2015

El 24M, tornem a dir NO a l'EU2015, NO a la LOMQE!


El procès de mercantilització de l'educació, del qual són fases el Pla Bolonya i l'Estratègia Universitat 2015, no afecta únicament a l'estudiantat d'extracció obrera i popular sinó també al conjunt de la comunitat universitària, incloent-hi professors i treballadors administratius.

En el cas del professorat, per exemple, les reformes suposaran a la universitat la desaparició de la llibertat de càtedra, l'augment d'hores de treball no remunerades, l'acomiadament de moltes persones i la precarització dels contractes; als instituts, implicaran també una degradació de les condicions laborals, l'augment del número d'alumnes per aula als que cal ensenyar i una total indefensió davant dels poders absoluts dels directors de centre.

Des del Front Estudiantil Unitari- FEU considerem, doncs, que la lluita contra la mercantilització de l'educació ha d'aspirar a unificar les reivindicacions de l'estudiantat i dels treballadors dels centres. És per això que, davant l'anunci recent de convocatòria de vaga per part dels sindicats de treballadors (CCOO, UGT, CSIF) a les universitats públiques, el FEU anuncia que portarà el missatge de la unitat amb els professors i treballadors a tots els centres educatius, i per tant la proposta d'adhesió a la vaga del 24 de març, a tots els centres educatius i no només a les universitats. Perquè, de la mateixa manera que és important la unitat de treballadors i estudiants, també ho és l'organització conjunta de tot l'alumnat, al marge de l'etapa educativa on es trobi.

Com a estudiants, sabem, que si lluitem al costat del professorat tenim molt més a guanyar, és per això, que donant-li sentit a la consigna que sempre cridem a les manifestacions ("obrers i estudiants, units i endavant") el FEU es suma a aquesta vaga. Amb la voluntat de fer que la lluita conjunta del professorat amb l'estudiantat no s'acabi el dia 24M, sinó que es perpetuï en el temps.

Per això tornarem a dir no als atacs que ens volem pendre l'educació que van guanyar els nostres pares amb la lluita estudiantil i que ara desmantellen amb l'excusa del pagament del deute i de la crisi i sota la bandera d'una pretesa recerca de l'eficiència i la competitivitat, però que en realitat amaga una estratègia privatitzadora i el·litizadora que obrirà el mercat de l'educació a les empreses privades i farà fora a l'estudiant obrer i popular dels centres.

L'única opció que ens queda com a estudiants per tal de mantenir l'educació que tenim ara i lluitar per l'educació que volem és l'organització i la lluita, doncs aquestes reformes venen imposades per la Unió Europea i les empreses privades, i per tant no depén d'equilibris polítics el fet d'aprovar o no certes reformes. 

Perquè diem que ve de les empreses privades? Actualment ens trobem en una crisi econòmica i per tant les empreses privades necessiten nous mercats d'on treure benefici, és per això que es privatitza l'educació, per a que tornin a obtenir benecifis, ja que l'educació és el 3r sector que mou més diners del Món.

Només si ens organitzem i lluitem conquerirem l'educació que volem, i podrem parar aquest procès  mercantilitzador i elititzador!

Contra els atacs a l'educació, organitza't i lluita!


Professors i estudiants, units i envadant!