Qui som?


El Front Estudiantil Unitari (FEU) és associació estudiantil que neix amb la voluntat d’unir en primer lloc als companys i les companyes que, des d’estructures molt diverses com assemblees de facultat i una sèrie d’associacions o sindicats estudiantils han anat desenvolupant una tasca molt important de lluita per la universitat i per l’ensenyament públic, gratuït i de qualitat. Aquestes persones, tot i la seva dedicació, no han vist els seus esforços plenaments recompensats ja que a l’àmbit organitzatiu on havien estat participant fins ara no els donava les eines necessàries per aconseguir els objectius que s’havien marcat. El Front Estudiantil Unitari pretén, doncs, oferir a aquests/es lluitadors/es un espai on puguin dur a terme una feina que es tradueixi de debò en avenços qualitatius a nivell polític i organitzatiu.

Però de la mateixa manera que el FEU té vocació aglutinadora, en el sentit de reagrupar a la gent prèviament organitzada però desencisada dels espais on havia estat incidint, també analitza que la gent activa al moviment estudiantil ha estat fins ara i segueix essent en aquest moment una minoria. I és en aquest sentit que el FEU no planteja simplement un aplec de la gent ja organitzada, sinó incloure també a les grans masses d’estudiants dins les files d’una associació estudiantil amb presència tant a les universitats com a l’ensenyament mitjà. En definitiva: el sindicat naixent es posa com a objectiu despertar entre les files de l’alumnat d’extracció obrera i popular un sentiment de protesta, una crida per canviar les coses d’arrel des de la lluita concreta fins la batalla política general i organitzar aquesta empenta.

El Front Estudiantil Unitari és doncs, una estructura de masses perquè pretén donar un referent organitzatiu a la immensa majoria de l’estudiantat.

Aquest referent organitzatiu no és només un arma per aconseguir petites victòries, com tampoc és un mitjà per instrumentalitzar les lluites estudiantils i enfocar-les cap a l’obtenció de rèdits personals o beneficis institucionals. El FEU és el sindicat que vol trencar amb les dinàmiques de pacte, que vol fer el salt a tots els àmbits de l’ensenyament i preparar no només la resistència sinó també el contraatac de l’estudiantat d’extracció obrera i popular en defensa dels seus drets.

El Front Estudiantil Unitari és un sindicat democràtic i de masses, que permet la participació de tots/es aquells/es alumnes que busquin lluitar pels seus drets, independentment de la seva ideologia o afiliació política, de les seves creences religioses, del seu color de pell, origen o el seu sexe. Amb ell, cada estudiant podrà trobar l’espai que l’ajudi a resoldre els seus problemes concrets al centre d’estudis tot obtenint una visió general de les circumstàncies que generen aquests problemes concrets.

En definitiva, el Front Estudiantil Unitari obre les seves portes a la immensa majoria de l’estudiantat català i el convida a organitzar-se per fer valdre els seus drets vigents i per conquerir-ne de nous tot demostrant el que l’organització i la lluita basada en l’acumulació de forces són capaces de fer.