dimecres, 23 d’octubre del 2013

[UAB] Resolució Unitària sobre la supressió del servei de locals per als estudiants

Aquests curs, els i les estudiants que participem dels diversos col·lectius estudiantils registrats a la UAB hem descobert amb sorpresa i indignació que el procés de reestructuració de l’Edifici d’Estudiants (ETC), situat a la Plaça Cívica, avança a pas ferm.


L’esmentat procés començà temps enrere amb diverses mesures, tals com el desallotjament de la sala d’ordinadors annexa a recepció, instal·lació de la qual en feia ús un nombre considerable d’estudiants. Aquella zona es va convertir, d’un dia per l’altre, en un despatx reservat al Consell d’Estudiants de la UAB (CEUAB) sense que ningú pogués dir-hi res.
Ara, el rectorat, de la mà de la vicerectora d’estudiants i cooperació, Sílvia Carrasco, fa un pas més i expulsa tots els col·lectius d’estudiants de l’edifici. Cal tenir present que, fins a finals del curs passat, les entitats estudiantils registrades a l’ETC gaudien d’un seguit de serveis com tenir un local o la possibilitat de reservar aula per dur a terme xerrades o reunions. Des d’aquest setembre, els col·lectius ja no disposen de locals que facilitin el seu dia a dia com a entitat i els és més complicat poder demanar aula per a reunir-se.

Així doncs, els col·lectius d’estudiants sotasignants, amb aquest comunicat, pretenem denunciar l’expulsió de l’estudiantat de l’edifici que, paradoxalment, porta el nom d’Edifici d’Estudiants. De la mateixa manera, observem en aquesta expulsió una clara voluntat política, encaminada a restringir l’accés dels sindicats i les organitzacions que es dediquen a lluitar pels drets de l’estudiantat a les infraestructures de la universitat pública. De retruc i a causa d’aquesta política assetjadora originada al rectorat, es veuen afectats també la resta de col·lectius inscrits al registre de l’ETC.

Per tant, els col·lectius d’estudiants sotassignants exigim la restitució dels espais destinats als grups i les associacions estudiantils a l’ETC i fem una crida a la mobilització per aconseguir aquest propòsit.

En aquest sentit, convoquem a les 11,00h del matí del dimarts dia 29 d’Octubre, una concentració a la plaça Cívica reivindicant la necessitat d’espais per als col·lectius de la universitat.

  

Col·lectius adherits:

Associació d'Estudiants Progressistes (AEP)
Col·lectius de Joves Comunistes (CJC-Joventut Comunista)
Dolça Lluita
Front Estudiantil Unitari (FEU)
Joves Comunistes (JC)
Joves Comunistes del Poble Català (CJC-JCPC)
Sindicat d'Estudiants del Països Catalans (SEPC)
Estudiants En Lluita