divendres, 28 de març del 2014

Crònica de la mobilització del 27M


El passat dijous 27 de març els i les estudiants organitzades al Front Estudiantil Unitari- FEU juntament amb d'altres estudiants vam tornar a sortir al carrer a reclamar l'educació que necessitem al marc de la vaga estatal i de la campanya per a la gratuïtat que portem fent des de fa uns mesos.

Més d'una seixantena d'estudiants s'han aplegat sobre les 12.30h a Plaça Sant Jaume de Barcelona, entre la Generalitat i l'Ajuntament, per a reclamar allò que els pertoca, és a dir, una educació gratuïta, pública, de qualitat i al servei del poble treballador.

Pasades les 12:30h ha començat el míting, aquest l'ha iniciat el responsable de reivindicació i discurs del FEU, explicant els perquès de la campanya per a la gratuïtat de l'educació i de la necessitat d'organitzar-nos al FEU per tal de combatre els atacs a l'educació i aconseguir aquella que volem, exemplificant casos de victòria com a Grècia amb la lluita dels estudiants organitzats al MAS, que van aturar el Pla Bolonya, o a Xile amb l'augment de beques.

Tot seguit, una militant de base del FEU de secundària ha explicat com s'ha desenvolupat la campanya als centres d'estudi: més d'una vintena de xerrades, recollida de firmes a la UAB i l'acte de tancament de campanya.

Ja per acabar, el coordinador general del sindicat ha tancat l'acte amb una intervenció on ha explicat  l'educació que teniem fa uns 3-4 anys, quina tenim ara, i quina tindrem si no ens organitzem al FEU, és a dir, una educació cada cop més dissenyada pels interessos dels grans empresaris i banquers. 

Just quan quedava poca estona per a acabar, ha irromput el "Sindicat d'Estudiants" amb una furgoneta amb megafonia que ha avançat per la plaça arraconant, fins i tot a cops, els i les estudiants mobilitzades pel FEU.

Malgrat la interrupció del "Sindicat d'Estudiants", altaveu de plataformes polítiques, l'acte ha acabat tal i com s'havia planificat i a partir d'ara, i com sempre, el FEU seguirà lluitant per una educació gratuïta, pública, de qualitat i al servei del poble treballador i ca a la construcció del sindicat estatal!